Milyen stresszek érik az embert?

Az életben szerzett stresszeknek számos különböző formája lehet. Egy válás, egy haláleset a családban, egy állás elvesztése, változások az életben, mint például egy költözés, a lakáskölcsön törlesztése, ezek mind stresszes események. Még a kellemes események, mint például a házasságkötés, előléptetés, karácsony vagy az autóvezetés is terhesek. A stressz mindannyiunkat érint - vezetőket, gyári munkásokat, tanárokat, szerelőket, anyákat és gyermekeket. A stressz eredhet fájdalmas tapasztalatokból, de lehet kikapcsolódás vagy kellemes élmények következménye is. Senki sem védett a stressz ellen.

A stressz olyan eseményből vagy helyzetből ered, ami fizikailag vagy pszichológiailag megterheli az embert. Amikor a stresszhelyzet fellép, legyen az akár kellemes vagy kellemetlen esemény, egy összetett fiziológiai válasz jelentkezik a testben, ami felkészíti az embert a "küzdj vagy fuss" reakcióra. Ezek az ősi válaszok a történelem előtti időkből erednek, amikor a dzsungelbeli élet problémáira a küzdés vagy a futás volt a megfelelő válasz. A jelenkori társadalmunkban azonban igen ritkán nyúlunk a futáshoz vagy a támadáshoz - a stresszhelyzeteket tekintve - így a veszélyre beinduló testi készültség gyakran kiéletlen marad.

Kiket érint a stressz?

A legtöbb felmérés a munkahelyi stresszről szól, e honlapon külön fejezetet is szentelünk a témának. Gyakori felmérés tárgya a vizsgastressz is. Általános, mindenkit érintő kérdés a családjáról gondoskodó anya helyzete. A stressz azonban általános érvényű, így mindenki ki van téve káros hatásainak.

Cheap Hosting - Christian Rehab - FAQs to Donate a Boat - Christoph C. Cemper - Web Developers ASP.NET