Az ájurvéda tanácsai az egészséges étkezéshez Étkezzünk ülve, nyugodt körülmények között, élvezzük az ízeket. Közben ne dolgozzunk, ne olvassunk, ne tévézzünk és ne beszéljünk sokat. Étkezzünk mindig ugyanabban az időben. Csak akkor együnk, ha éhesek vagyunk és az előzőleg felvett táplálékot már megemésztettünk (3-6 óra múlva). Kerüljük a nassolást. A főétkezés idejét a déli órákra tegyük. Az étel mellé igyunk forralt vizet, gyógynövényteát vagy gyümölcslét. Tejet csak magában, gabonával vagy édes ételekkel fogyasszunk. Táplálékunk legyen kiegyensúlyozott, legalább a főétkezéskor tartalmazza mind a 6 ízt. Hallgassunk szervezetünkre; ha megkívánunk egy ételt, azzal testünk tudomásunkra hozza, mire van szüksége, hogy helyreálljon az egyensúly. Kerüljük az alkoholt, a kávét, a szénsavas italokat és a csokoládét. Este ne együnk joghurtot, túrót és sajtot, sem más állati eredetű fehérjét. Ne főzzünk vagy süssünk mézzel, mert a melegített méz ámát hoz létre. Kerüljük a jéghideg ételeket és italokat. Gyengítik az agnit. Frissen, kellemes légkörben készítsük el az ételt, természetes anyagokkal dolgozzunk. Terítsünk ízlésesen, hogy az étkezésből mind az öt érzékszervünk kivegye a részét. Együnk friss termékeket egész éven át, lehetőleg azokat, amelyeket helyben termeltek. Kerüljük azokat az ételeket, amelyeknek helyileg nincs itt az évadja például télen kevesebb paradicsomot vagy salátát, nyáron kevesebb gabonát és semmilyen a világ végén féléretten hajóra rakott gyümölcsöt. |
|
|||||
Webmaster Tools - Lifejackets - spil gratis online - San Jose Party Rentals - Doncaster Recruitment