Az ájurvéda tanácsai az egészséges étkezéshez

• Étkezzünk ülve, nyugodt körülmények között, élvezzük az ízeket. Közben ne dolgozzunk, ne olvassunk, ne tévézzünk és ne beszéljünk sokat.

• Étkezzünk mindig ugyanabban az időben.

• Csak akkor együnk, ha éhesek vagyunk és az előzőleg felvett táplálékot már megemésztettünk (3-6 óra múlva). Kerüljük a nassolást. A főétkezés idejét a déli órákra tegyük.

• Az étel mellé igyunk forralt vizet, gyógynövényteát vagy gyümölcslét. Tejet csak magában, gabonával vagy édes ételekkel fogyasszunk.

• Táplálékunk legyen kiegyensúlyozott, legalább a főétkezéskor tartalmazza mind a 6 ízt.

Hallgassunk szervezetünkre; ha megkívánunk egy ételt, azzal testünk tudomásunkra hozza, mire van szüksége, hogy helyreálljon az egyensúly.

Kerüljük az alkoholt, a kávét, a szénsavas italokat és a csokoládét.

Este ne együnk joghurtot, túrót és sajtot, sem más állati eredetű fehérjét.

• Ne főzzünk vagy süssünk mézzel, mert a melegített méz ámát hoz létre.

Kerüljük a jéghideg ételeket és italokat. Gyengítik az agnit.

Frissen, kellemes légkörben készítsük el az ételt, természetes anyagokkal dolgozzunk. Terítsünk ízlésesen, hogy az étkezésből mind az öt érzékszervünk kivegye a részét.

• Együnk friss termékeket egész éven át, lehetőleg azokat, amelyeket helyben termeltek.

Kerüljük azokat az ételeket, amelyeknek helyileg nincs itt az évadja – például télen kevesebb paradicsomot vagy salátát, nyáron kevesebb gabonát és semmilyen a világ végén féléretten hajóra rakott gyümölcsöt.

 

   

 

 

 

 

Webmaster Tools - Lifejackets - spil gratis online - San Jose Party Rentals - Doncaster Recruitment