A Váta testtípusnak megfelelő táplálkozás Minden táplálék sajátos módon hat a három dósára,
az egyes alkatok és betegségek esetében különböző táplálkozás ajánlott.
|
|||||
|
Váta csökkentő táplálkozás |
||||
Ajánlott élelmiszerek: |
Részesítse előnyben a meleg, ízletes
ételeket és italokat; |
||||
Zöldségfélék és saláták: |
A zöldségeket ghível készítsük-el, és főzve fogyasszuk. |
||||
Gabonafélék: |
Rizs, főleg baszmati rizs és búza. |
||||
Hüvelyesek: |
Szójatermékek, tofu, zöldbab, lencse, vöröslencse, mungbab. |
||||
Tejtermékek: |
Mind, főleg a tej, ghí, friss sajt, vaj, joghurt, tejszín és lasszi. |
||||
Olajok és zsírok: |
Kis mennyiségben mindegyik. |
||||
Gyümölcsök: |
Édes és érett gyümölcsök, mint banán, mangó, dinnye, papaya, ananász, kókusz, szilva, bogyósok, narancs, avokádó, cseresznye, őszibarack, sárgabarack, grapefruit, friss füge, szőlő és citrom. |
||||
Olajos magvak: |
Kis mennyiségben mindegyik. |
||||
Édesítőszerek: |
Minden természetes édesítőszer, minden cukornád-termék, melasz, körte- és juharszirup. |
||||
Fűszerek: |
Minden fűszer, különösen a gyömbér, szegfűszeg, kardamom, fahéj, köménymag,
mustármag; |
||||
Hús és tojás: |
Csirke, pulyka, tengeri állatok, sült tojás vagy rántotta. |
|
|||||
Prepaid Phone Cards - Seiko Watches - Blogger Templates - Brookline MA Condos For Sale - Dedicated Web Hosting