A Pitta testtípusnak megfelelő táplálkozás

Minden táplálék sajátos módon hat a három dósára, az egyes alkatok és betegségek esetében különböző táplálkozás ajánlott.

 

 

Pitta csökkentő táplálkozás

Ajánlott élelmiszerek:

Részesítse előnyben a hűvös, tartalmas ételeket és italokat;
az édeset, a keserűt és a fanyart;
mértékkel a nehéz, olajos ételeket;
a salátákat.
Kerülje a forró ételeket és italokat;
a csípőset, a savanyút és a sósat;
a könnyű száraz ételeket és a rendszertelen étkezést.

Zöldségfélék és saláták:

Minden édes és fanyar zöldségféle, spárga, uborka, cukkíni, tök, gomba okra, borsó, petrezselyem, zöldpaprika, hajtások, zeller, káposzta, karfiol, kelbimbó, brokkoli, burgonya, csírák, zöld leveles zöldségek és saláták, mint mángold, kelkáposzta és fejes saláta.

Gabonafélék:

Rizs, főleg baszmati rizs, búza, zab és árpa.

Tejtermékek:

Tej, sótlan vaj, ghí, kis mennyiségben friss sajt és lasszi.

Hüvelyesek:

Mindegyik, kivéve a lencsét.

Olajok és zsírok:

Olíva-, napraforgó- kókusz és szójaolaj, ghí.

Gyümölcsök:

Minden édes gyümölcs, mint banán, mangó, dinnye, avokádó, füge, körte, édes sötét szőlő, mazsola, cseresznye, édes ananász, szilva, aszalt szilva, édes narancs, alma, gránátalma.

Olajos magvak:

Kókusz, napraforgómag és kis mennyiségben tökmag.

Édesítőszerek:

Mindegyik, kivéve a mézet és a melaszt.

Fűszerek:

Koriander, kardamom, fahéj, édeskömény, sáfrány, kurkuma, kis mennyiségben gyömbérék feketebors, friss konyhakerti fűszerek a hagymafélék kivételével.

Hús és tojás:

Csirke, pulyka, fácán, nyúl, vadhúsok, tojásfehérje, kis mennyiségben garnéla.

 

   

 

 

 

 

Casio Watches - Email Web Hosting - Jamaica phone card - E-butik - Promotoras en Panama