Tudományos kutatások      Domain regisztráció + tárhely

Hatékonyabb stressztisztulás

Eredmény: A Vietnámi Veteránok Utókezelő Programjához forduló veteránokat véletlenszerűen irányították TM-re vagy pszichoterápiára - bármelyik terápiát is használta a terapeuta, legyen az viselkedés, egzisztenciális kognitív, szomatikus vagy pszichoszomatikus terápia. A pszichoterápiában résztvevőkkel ellentétben a Transzcendentális Meditációt elsajátított veteránok javuló eredményeket mutattak nyolc pszichológiai és szociális teszten. A Transzcendentális Meditáció programban résztvevők ezenfelül sokkal gyorsabban épültek fel a stresszhatásokból (a bőrellenállás-válasz alkalmazkodását tekintve).

Értelmezés: A Transzcendentális Meditáció képessé teszi az egyént, hogy gyorsabban felépüljön a stresszes tapasztalatokból, és hogy hatékonyabban reagáljon a kihívó élethelyzetekre. A Transzcendentális Meditáció gyakorlásával egyre alkalmazkodóbbá válik a szervezet. Ez a tudat kitágulását, a mentális képességek jobb kihasználását, a személyiség fejlődését és a negatív érzelmek (mint például az idegesség) csökkenését teszi lehetővé. E holisztikus gyarapodás eredményeképpen kevesebb lesz az életben a probléma: például a családban, a munkahelyen vagy a káros szenvedélyek terén. A Transzcendentális Meditáció különösen értékes azok számára, akik erős stresszhatásnak voltak kitéve. A Maharishi-féle egyesített mező technika mérsékli a fejlődést gátló stresszt, és elősegíti a sikeresebb életet.

Első forrás:

J S. Brooks és T. Scannaro: "A Transzcendentális Meditáció a Vietnámot követő rehabilitációban" Journal of Counseling and Development 65 (1985): 212-215.

Második forrás:

M Bielfeld: "TM: Egy stresszcsökkentő, önsegítő, támogató rendszer" (Clevland Veterans Administration Medical Center) előadás az Amerikai Pszichológiai Társaság éves közgyűlésén, (Los Angeles, California) 1981. augusztus 21-én.

   
Find Music Stores - E-handel - Make Prayer Request - Buy Used Boats Cheap - Virtual Web Hosting