Tudományos kutatások      Domain regisztráció + tárhely

A magas vérnyomás normalizálódása

Eredmény: Huszonkét hipertóniás beteg szisztolés és diasztolés vérnyomását mérték a TM elkezdése előtt és után, összesen 1119 alkalommal. A betegek vérnyomáscsökkenése a TM elkezdése után statisztikailag kimutatható volt.

Értelmezés: Ezek az eredmények azt mutatják, hogy a TM a magas vérnyomás kezelésében hasznos és hatásos kiegészítő lehet. Az USA-ban egyedül az esszenciális hipertónia (magas vérnyomás) több mint 23 millió embert érint, a felnőtt férfiak egyharmadát. A magas vérnyomás növeli a szívroham és a szélütés, illetve a vitális szervek sérülése által okozott halálozás kockázatát. Kimutatták, hogy a vegetatív idegrendszer túlterheltsége (instabilitása) is a magas vérnyomás eredménye. A TM elősegíti a vegetatív idegrendszer stabilizálódását, és egyaránt fontos szerepet játszhat a magas vérnyomás kezelésében.

Megjegyzés: Orvosi kezelés alatt álló személyek a TM programban orvosaik tanácsát követve vegyenek részt, párhuzamosan a zajló orvosi és gyógyszeres kezeléssel.

Első forrás:

Herbert Benson és Robert Keith Wallace: "A magas vérnyomásban szenvedő meditálók rendeződő vérnyomásáról" Második kiegészítés, Circulation 45 és 46 (USA, 1972).

Második forrás:

Barry Blackwell, Irvin Haneson, Saul Bloomfield, Herbert Magenheim, Sanford Nidich és Peter Gartside: "A Transzcendentális Meditáció hatásai a vérnyomásra: irányított pilótakísérlet" Journal of Psychosomatic Medicine 37, (USA, 1975):86.

   
Car Donations - Casio Watches - Christian Prayer Requests - Webbshop - Email Web Hosting