Tudományos kutatások      Domain regisztráció + tárhely
Mixed Drinks Dr Mcgillicuddy - Boat Donations - House Donations - Backlink Tool - How To Work From Home

Megszabadulás az álmatlanságtól

Eredmény: A TM jelentősen csökkentette azt az időt, ami az álmatlanságban szenvedőknek szükséges volt ahhoz, hogy el tudjanak aludni. A TM-et, mint álmatlanság elleni terápiát, egyszerűen megtaníthatónak, azonnali hatásúnak, tartós megoldást hozónak, és nem kívánatos mellékhatásoktól mentesnek minősítették.

Értelmezés: A TM közvetlenül a testi szinten oldja fel az idegrendszerből a mélyen gyökerező stresszeket. Ezért áldásos hatások széles skáláját nyújtja anélkül, hogy bármely területre való külön odafigyelést igényelne. Az így tapasztalt hatás - nagyobb rendszeresség az alvási ciklusban - a TM gyakorlásának első éve alatt végig stabilnak mutatkozott, éppen ezért nem lehet placebo hatásnak tulajdonítani. (Lásd a második forrást.) E tanulmány eredményei azt mutatják, hogy az alapvető biológiai ritmus stabilizálódott, ami pedig a mindennapi élet általános egyensúlyba kerülésének is egyik eleme.

Első forrás:

Donald E. Miskiman: "Az álmatlanság kezelése a Transzcendentális Meditációval" (Alberta Egyetem, Edmonton, Alnerta, Kanada)

Második forrás:

Donald E. Miskiman: "A Transzendentális Meditáció hosszú távú hatásai az álmatlanság kezelésében" (Alberta Egyetem, Edmorton, Alberta, Kanada).