Tudományos kutatások      Domain regisztráció + tárhely

Gyorsabb felépülés az alváshiányból

Eredmény: A mérések szerint a kísérleti alanyok közül a Transzcendentális Meditációt gyakorló csoport tagjai sokkal gyorsabban épültek fel egy negyvenórás alváshiányból, mint a nem meditáló kontrollcsoport tagjai. A felépülést az úgynevezett kompenzációs álmodás hosszával mérték.

Értelmezés: Az alváshiány rendkívüli stresszhatást gyakorol ránk. A kompenzációs álmodást pedig a stresszoldódás egyik fajtájának tartják. A meditáló idegrendszere jóval rugalmasabbá válik, és ezáltal kevésbé van kitéve egy stresszélmény hosszú ideig megmaradó káros hatásának. Az ilyen stresszes szituációból való gyorsabb felépülés nemcsak a mindennapi életben hasznos az emberek számára. Hasznos azoknak is, akiket munkájuk kritikus helyzetek elé állíthat, ilyenek például a katonaságnál, a rendőrségnél, a légi közlekedésben vagy a kórházakban dolgozók. A tanulmány megemlíti, hogy a Transzcendentális Meditáció segíthet az időeltolódáshoz való akklimatizálódásban is.

Forrás:

Donald E. Miskiman: "A Transzcendentális Meditáció hatása a kompenzációs paradox alvásra" (University of Alberta, Edmonton, Alberta, Kanada).

   
International Calling Cards - Internet Marketing - Donate Boat Donations Arkansas - Property Donations - Online Marketing