Tudományos kutatások      Domain regisztráció + tárhely

A tüdőasztma javulása

Eredmény: A Transzcendentális Meditáció gyakorlásának elkezdése után az asztmában szenvedő betegek 94 százaléka mutatott javulást, amit a légúti ellenállás mérésével határoztak meg. A betegek ötvenöt százaléka az orvosok szerint is javult, hetvennégy százalékuk érzett önmagán javulást.

Értelmezés: Ezek az eredmények azt jelzik, hogy a Transzcendentális Meditáció hatásos lehet a tüdőasztmában szenvedő betegek számára. A tüdőasztma azok közé a betegségek közé tartozik, amelyek súlyosságát az egyént érő stressz mennyiségével hozzák kapcsolatba. A Transzcendentális Meditáció, azáltal, hogy módszeresen eltávolítja a stresszt, hatásos, újszerű kiegészítő gyógymódnak ígérkezik a tüdőasztma és az egyéb pszichoszomatikus betegségek kezelésében.

Források:

Ron Honsberger és Archie Wilson: "A Transzcendentális Meditáció hatása a tüdőasztmára" Clinical Research 22, no. 2 (USA.: 1973)

Ron Honsberger és Archie Wilson: "Transzcendentális Meditáció az asztma kezelésében" Respiratory Therapy: The Journal os Inhatation techology 3, no. 6 (USA, 1973): 79-80.

Archie F. Wilson, Ron Honsberger, J. T: Chiu és H. S. Novey: "A Transzcendentális Meditáció és az asztma" Respiration 32 (USA, 1973: 74-80.

Paul W. Correy: "A légúti áramlás és az oxigénfogyasztás változása a Transzcendentális Meditáció gyakorlásának hatására" (University os Colorado Medical Center, Dnver, Colorado, USA).

   
Car Donation Help Children - Puzzle Reklamowe - Free Hosting - Inflatable Party Rentals Frisco - SEO Toolkit