Tudományos kutatások      Domain regisztráció + tárhely

Gyorsabb reakciók

Eredmény: Négy különböző alkalommal, huszonöt kísérleti alanyon végeztek méréseket, miközben vagy a TM-et gyakorolták, vagy pedig relaxáltak. A TM egyértelműen felgyorsította a reakcióidőt, míg a háton fekve pihenés után a reakciók lelassultak.

Értelmezés: A TM felgyorsítja a reakciókat, jelezve a magasabb szintű tudatosságot, a test és az elme jobb koordinációját, valamint az érzékelés és a cselekvés tökéletesebbé válását. Ez a kísérlet azt is mutatja, hogy a TM jelentősen nagyobb frissességet és éberséget eredményez, mint ami a puszta háton fekvéssel elérhető. A TM által létrehozott állapot a koherens mélypihenés magasabb szintű formája.

Első forrás:

David W. Orme-Johnson, David Kolb és J. Russel Hebert: "A Transzcendentális Meditáció hatásai a reakcióidőre. Kísérleti elemzés." (Maharishi Nemzetközi Egyetem, Fairfield, Iowa, USA)

Második forrás:

Robert Shaw és David Kolb: "A Reakcióidő a Transzcendentális Meditáció után" (Austini Texas Egyetem, Austin, Texas, USA)

Harmadik forrás:

Stuart Apelle és Laurence Oswald: "Egyszerű reakcióidő, mint az éberség és az elsődleges mentális működés funkciója" Perceptual and Motor Skills 38 (USA, 1974): 1263-1268.

   
Seiko Watches - Business Custom Hosting - Web Hosting Plans - Car Donations - Puzzle Na ZamĂłwienie