Tudományos kutatások      Domain regisztráció + tárhely

Növekvő önmegvalósítás

Eredmény: A Northridge Fejlődési Skála alapján megállapítható, hogy a Transzcendentális Meditációt átlagosan másfél hónapja gyakorló kísérleti személyek jobban megvalósítják önmagukat, mint a nem meditáló kontrollcsoport. Az önmegvalósítás szintje a régóta - 43 hónapja - meditálóknál volt a legmagasabb, jelezve, hogy a Transzcendentális Meditáció pozitív hatásai összeadódnak.

Értelmezés: E teszt alapján az önmegvalósítottság növekedése a következő tulajdonságok fejlődését jelenti: nyitott, fogékony, figyelmes hozzáállás, vidámság és jó humor, a pozitív gondolkodás túlsúlya, spontaneitás és a felfogás frissessége, önkiteljesedettség, a halálfélelem megszűnése, kifinomult kézség a tudat fejlesztésére, kreativitásra alkalmat adó lehetőségek felfedezése, önmagunk, a természet és mások elfogadása, a világban való helyünk megértése. E tanulmányból láthatjuk, hogy a Transzcendentális Meditáció az idegrendszert egyre jobban finomítja, elősegítve ezzel a személyiség természetes kibontakozását.

Forrás:

Philip C. Ferguson és John Gowan: "A Transzcendentális Meditációval kapcsolatos pszichológiai vizsgálatok eredményei". (A Kalifornia Állami Pszichológiai Szövetségnek benyújtott tanulmány, Fresno, Kalifornia, USA, 1974) Journal of Humanistic Psychology.

   
Outback Steakhouse Seasoning Recipe - Weight Loss - Wyroby ZĹ‚ote - Marketing for Christians - Advertising RSS Feeds