Tudományos kutatások      Domain regisztráció + tárhely

A vegetatív idegrendszer nagyobb stabilitása

Eredmény: A TM technikát gyakorló kísérleti alanyok kevesebb spontán bőrellenállás-választ mutattak, mint a nem meditáló kontrollcsoport tagjai (p<0,01). Ez a vegetatív idegrendszer nagyobb stabilitását jelzi.

Értelmezés: A Transzcendentális Meditáció stabilizálja az idegrendszert, amit a spontán bőrellenállás-válaszok alacsonyabb száma mutat. Ez a stabilitás a technika gyakorlása után is fennmarad. Pszichofiziológusok általánosan kimutatták, hogy a bőrellenállás-válaszok alacsonyabb száma egyértelműen összefügg a környezeti stresszekkel, a pszichoszomatikus betegségekkel és a viselkedésbeli egyensúlytalanságokkal szembeni nagyobb ellenálló képességgel, valamint a tökéletesebb idegrendszeri működéssel. A Transzcendentális Meditáció csökkenti az idegrendszer "zajszintjét", ezáltal több energiát szabadít fel az érzékelés, a gondolkodás és a célirányos tevékenység számára.

Forrás:

David W. Orme-Johnson: "Vegetatív idegrendszeri stabilitás és Transzcendentális Meditáció" Psychosomatic Medicine 35 no. 4 (USA, 1973): 341-349.

   
Christian Discipleship - Professional Web Hosting Package - Prayer Requests - Forex Trading - Knives