Tudományos kutatások      Domain regisztráció + tárhely

Felgyorsul az intelligencia növekedése

Eredmény: Egy bevezető tanulmány eredményei szerint a meditáló középiskolások intelligenciája nagyobb mértékben növekedett, mint a nem meditáló kontrollcsoporté. Egy második tanulmány megerősítette ezeket az eredményeket. Jelezte, hogy a Transzcendentális Meditációt rendszeresen gyakorló - egyetemistákból és felnőttekből álló - csoport (N=36) intelligenciája sokkal gyorsabban növekedett, mint azoké, akik a Transzcendentális Meditáció megtanulása utáni 16 hónapos időszakban nem meditáltak rendszeresen (N=28) (p<0,025).

Értelmezés: Ezek az eredmények jelzik, hogy a TM javítja az általános intelligenciát, ami képessé teszi a meditálót arra, hogy nagyobb alkalmazkodóképességgel, kreativitással és jobb felfogóképességgel reagáljon az új helyzetekre. A meditálók kreatív intelligenciája azon az életkoron túl is egyre javul, amikor ez a korábbi tapasztalatok szerint már nem lenne várható.

Első forrás:

André S. Tjoa: "Néhány, pszichológiai tesztekkel alátámasztott bizonyíték arra, hogy a Transzcendentális Meditáció növeli az intelligenciát és csillapítja a neurotikus viselkedést." (Leideni Egyetem, Leiden, Hollandia).

Második forrás:

André S. Tjoa: "Meditáció, neurotikus viselkedés és intelligencia: ellenőrző vizsgálat" Gedrag, Tijdschrift voor Psychologie 3 (Hollandia: 1975) 167-182.

   
Tampa Web Design - Charity Car Sales - Calorad - Nysante Calorad - Running watches