Tudományos kutatások      Domain regisztráció + tárhely

Csökken az idegesség

Eredmény: A Személyiség- és Képességvizsgáló Intézet idegességskáláját felhasználó kutatás azt mutatta, hogy a TM elkezdése után a TM-gyakorló kísérleti személyek idegesség szintje jelentős mértékben csökkent (p<0,001), és a meditálók sokkal kevésbé voltak idegesek, mint a nem meditálók. Az idegesség szintje a TM gyakorlás előrehaladtával arányosan csökkent.

Értelmezés: A Transzcendentális Meditáció fokozott mértékben csökkenti az idegességet. Az idegesség gyengeséget okoz az élet minden területén - fiziológiai, mozgásos-érzékszervi, intellektuális és érzelmi területeken egyaránt. Az idegesség lelki merevséget is eredményez, és gátolja a kreativitást. Ezért azt várhatjuk, hogy az idegesség csökkenésével az egyén belső forrásai az élet minden területén jobban kiaknázhatóvá válnak.

Forrás:

Zoe Lazar, Lawrence Farwell és John T. Farrow: "A Transzcendentális Meditáció hatásai az idegességre, a kábítószer-fogyasztásra, a dohányzásra és az alkoholfogyasztásra" (Harvard University, Boston, Massachussettes, USA).

   
Donate My Car - Kennels And Catteries Ipswich - Keyword Research - Doncaster Recruitment - Yahoo Site Explorer