Tudományos kutatások      Domain regisztráció + tárhely

Javuló életminőség

Az Egyesült Államokban az élet minőségét egy összetett mutató segítségével mérték, mely tizenkét változót tartalmaz. Ezek a következők: bűnözési ráta, tárgyalásra kerülő polgári perek, fertőző betegségek száma, csecsemőhalandóság, cigaretta- és alkoholfogyasztás, egy főre jutó nemzeti össztermék (GNP), találmányok alkalmazási száma, megszerzett tudományos fokozatok, válások, halálos közlekedési balesetek és kórházi balesetek száma. A tudósok úgy találták, hogy az Amerikai Egyesült Államokban az életminőség 1960-tól 1975-ig szinte folyamatosan romlott. 1975-ben és '76-ban azonban több százezer ember tanulta meg a TM-et, és a meditálók aránya ezzel 1976-ra elérte a 0,4 százalékot. Az összefüggések azt mutatják, hogy a TM technikát gyakorlók aránya az a tényező, amely leginkább kapcsolatba hozható az élet minőségének javulásával. Az Egyesült Államokban az életminőség pedig 1976-tól folyamatosan javul. 1982-84-ben a javulás üteme jelentősen felgyorsult, amikor is a meditálók növekvő száma és a fairfieldi MIU-n (Maharishi Nemzetközi Egyetemen) végzett csoportos TM-Szidhi gyakorlás együttes hatása következtében sikerült átlépni az egyszázalékos küszöböt. Ezekben az években a javulás mértéke Iowában, az MIU-nak otthont adó államban, még magasabb volt.

Az élet minőségének javulása és a Transzcendentális Meditáció, valamint a TM-Szidhi program gyakorlóinak növekvő száma közötti jelentős összefüggések (p<0,0001) azt mutatták, hogy a Maharishi-féle egyesített mező technika gyakorlása a társadalom minden szintjén rendezettséget ébreszt, ami az élet összes területén fejlődést hoz. (Az idő- és térbeli fejlődési tendenciák is alátámasztják ezt.) Regressziós modell alapján végzett elemzések szerint az életminőség négyévenként 10-szeresére nőne, mihelyt egy hétezer fős, Maharishi-féle egyesített mező technika szakértőkből álló csoport létesülne az Egyesült Államokban.

Forrás:

Dawid W. Orme Johnson és Paul Gelder Loos: "A Maharishi-féle Egyesített Mező Technika hosszú távú hatásai az életminőségre az Egyesült Államokban (1960-1983)" Átdolgozott kiadás. (Maharishi Nemzetközi Egyetem, Pszichológia Tanszéke, USA, 1984) Scientific Research on the Transcendental Meditation and TM-Sidhi Program: Collected Papers, Vol. 4, sajtó alatt, (MIU Press, 1985)

   
Payday Loans - Email Web Hosting - New Hampshire Car Donations - Knives - Domain Web Hosting