Ájurvédikus gyógymódok

Transzcendentális Meditáció

Ez a hagyományos védikus technika a belső béke és nyugalom elérésének egyszerű és természetes módja.

Lehetővé teszi, hogy alámerüljünk tudatunk mélyebb rétegeibe. Tudatunk legcsendesebb szintjének rendszeres megtapasztalása előfeltétele a sejtmegújulásnak, a testi-lelki regenerációjának és a szellemi kiteljesedésének, jelentősen javul a memória, a kreativitás, a koncentráló képesség. A TM alkalmazásával nagy sikereket érhetünk el a pszichoszomatikus megbetegedések, mindenekelőtt a fejfájás a migrén, az alvászavarok és a magas vérnyomás kezelésekor. Növelhetjük a szervezet ellenálló-képességét, segíthetünk a túlsúlyos és a túlságosan sovány emberek panaszain, kezelhetjük a depressziót, a szorongást és a különböző neurózisokat.

A TM rendszeres gyakorlása lelassítja, sőt vissza is fordítja az öregedés folyamatát, mivel a test a regeneráció egyre többféle lehetőségéről szerez tudomást. A stressz – a korai öregedés okozója – napi rendszerességgel már a kezdeti stádiumban feloldható.

Jóga gyakorlatok

A Jóga gyakorlatok – amennyiben helyesen végezzük őket – segítenek a szervezet egyensúlyának visszaállításában és a stressz levezetésében. A mozdulatok s testhelyzetek fokozzák a belső szervek és a hormontermelő mirigyek vérellátását, harmonizálják az idegi központok működését, és oldják a testi-lelki feszültséget. Nem minden ma működő jóga-tanfolyam ajánlott. Gyakran nem szentelnek figyelmet azoknak a kifinomult törvényszerűségeknek, melyek az egyes jóga-gyakorlatok fő értékének tekinthetők. A TM központok által szervezett tanfolyamokon egy könnyen megtanulható, a nyugati ember igényeinek megfelelően kialakított programot tanulhatunk, meg s mindössze napi 10-15 percet kell elvégzésére szentelnünk.

Az ászana szó kényelmes helyzetet jelent. Bizonyos testtartásokat értünk alatt, amelyek a szervezetünkben működő ellentétes erők kiegyensúlyozásában segítenek. A jóga hatására tudatos kapcsolatot teremthetünk saját testünkkel, érezhetjük az energia szabad áramlását, és azt, ahogyan a gátak és a feszültségek feloldódnak. Minden egyes testhelyzet erőt és energiát ébreszt test-elme rendszerünkben. A belső szervekre, az agyra, az idegrendszerre és a mirigyekre gyakorolt fizikai hatások mellett az ászanák az elmére is kedvezően hatnak: megnyugtatnak és felvidítanak. Ehhez járul még, hogy mozgékonyságunk és kitartásunk megnő.

 

   

 

 

 

 

Discipleship - Budget Web Hosting Package - Internet Marketing - Sacramento Party Rentals - Yahoo Site Explorer