Ájurvédikus gyógymódok

Gandúsa

Erősíti az ínyt, ellenállóbbá teszi a szájüreget és a garatot.

Egy evőkanál szezámolajjal öblítsük át a garatot, a szájüreget és mindenekelőtt az ínyt, úgy hogy az olajat a fogaink között többször átpréseljük.
Időtartama: kb. 2-3 perc.

Has-abjanga

Ezt a kellemes hasmasszázst az Apána Vátánál, a dósák egyik székhelyén végezzük. Erősíti az Apána Vátát, és egyben harmonizálja az agnit, az emésztő erőt. A gyomor és a bélrendszer perisztaltikus mozgását is serkenti, illetve kiegyensúlyozza.

Kenjünk egy kis meleg olajat a hasra.
Masszírozzuk a hasat gyengéd. Lassú mozdulatokkal, az óramutató járásával megegyező irányban. A köldök legyen a kezünkkel leírt kör középpontja. Végezetül terítsünk hasunkra egy forró, nedves törölközőt.
Időtartama kb. 5 perc.

Ghrasan

Az egész test nyers-, illetve Bourett-selyem kesztyűkkel történő szárazmasszázsa élénkíti az anyagcserét és a vérkeringést azáltal, hogy stimulálja a kötőszövetet. Alkalmazható a gerinc- és izületi megbetegedések okozta reggeli merevség, krónikus izületi gyulladás, anyagcserezavarok, túlsúly és narancsbőr kezelésére.

 

   

 

 

 

 

Kfc Chicken Batter Recipe - Weight Loss Success Stories - Google Pagerank Linking - BoatAngel Outreach Centers - Donate My Car Connecticut