Tudományos kutatások      Domain regisztráció + tárhely

Nagyobb EEG-koherencia

Eredmény: Az agyféltekék közötti és az azokon belüli EEG koherencia a TM-gyakorlás közben megnövekszik. (Első forrás.) A légzésszám lelassulásának és a transzcendentális tudat szubjektív megtapasztalásának pillanataiban az EEG-koherecia globálisan nő az összes agyi terület között. (Második forrás.) Sőt, a haladó TM-Szidhi program során tovább növekszik az EEG-koherencia. (Harmadik forrás.) A koherencia a Maharishi-féle egyesített mező technika gyakorlásának eredményeképpen az idő előrehaladtával növekszik.

Értelmezés: A nagyobb agyhullám-koherencia és a TM gyakorlása által létrehozott számos egyéb fiziológiai változás, egy, a gyakorlás során fellépő egyedülálló neurofiziológiai működést sejtet - a pihenő éberség semmi máshoz sem hasonlítható állapotát. Úgy találták, hogy az EEG-koherencia összefügg a kreativitás, az intelligencia, az erkölcsi érvelés, valamint a neuromuszkuláris teljesítőképesség magasabb szintjeivel és a magasabb tudatállapotok megtapasztalásával. Ezek az eredmények alátámasztják azt az értelmezést, hogy a TM és a TM-Szidhi programok által keltett magasabb EEG-koherencia az agyműködés optimálissá tételét jelzi. Ez az értelmezés egybevág azzal a kutatással, amely szerint a Maharishi-féle egyesített mező technika gyakorlása a gondolkodási képességek teljes körű fejlődését eredményezi, melyet számos mentális képességmérő teszt bizonyít.

Források:

1. P. Levine: "A spektrális koherencia-elrendeződés (COSPAR) és ennek alkalmazása az EEG térbeli elrendeződésének tanulmányozásában". A San Diego-i Biomedikális Szimpóziumon elhangzott előadás anyaga 15 (California: 1976).

2. K. Badawi, R. K. Wallace, D. W. Orme-Johnson és A. M. Rouzere: "A Transzcendentális Meditáció alatt fellépő légzésszüneti periódusok elektrofiziológiai jellemzői." Psychosomatic Medicine 46(1984): 267-276.

3. D. W. Orme-Johnson, G. Clements, C. T. Haynes és K. Badaoui: "Magasabb tudatállapotok: EEG-koherencia, kreativitás, és a Szidhik tapasztalatai " - A Transzcendentális Meditáció program tudományos kutatása, összegyűjtött tanulmányok, első kötet, szerk. D. W. Orme-Johnson és J. T. Farrow (Livingston Manor, N. Y.: MERU Press, 1977) 705-712.

4. M. C. Dillebeck és E. C. Bronson: "A Transzcendentális Meditációnak az EEG erősségére és koherenciájára gyakorolt rövid távú longitudinális hatásai", International Journal of Neuroscience 14 (1981): 147-51.

   
Crock Pot Recipes - Calorad2000 - Flooring Supplies London - Party Rentals San Jose - Sheffield Jobs