MAHARISHI ÁJURVÉDA

Ez a tudomány a négy fő műből álló, negyven tudományágat magába foglaló védikus irodalom orvoslással, gyógyítással foglalkozó ága. Keletkezése az ie 3. évezredre tehető. Az idők során az Ájurvéda ősi orvosi tudásának nagy része elveszett. A modern orvosok egyre inkább figyelmen kívül hagyták a tudás megszerzésének szubjektív módszereit, helyette az objektív módszereket állították előtérbe; a hagyományos orvosi gyakorlat és szaktudás elveszett.

Maharishi útmutatásával vezető ájurvédikus orvosokból és nyugati tudósokból álló csoport azon munkálkodott, hogy a védikus gyógyászat tudását korszerű köntösbe öltöztesse. A Maharishi Ájurvéda újra feltárja az ősi orvosi ismereteket, méghozzá modern, empirikus kutatási módszerekkel igazolható formában. A technika kidolgozása India leghíresebb ájurvédikus orvosainak együttműködésével történt. Az Ájurvéda által használt eljárásokat és technikákat a modern orvoslás több ezer vizsgálatának vetették alá az elmúlt 25 évben.

Ez az egészségre vonatkozó teljes tudás az élet egyik aspektusát sem hagyja figyelmen kívül. Magába foglalja az egészségre vonatkozó szubjektív és objektív szempontokat, foglalkozik a tudattal, a pszichológiával, a fiziológiával, a viselkedéssel és a környezettel egyaránt.
Az Ájurvéda az embert a test, a lélek, a viselkedés és a környezet egységeként szemléli.

A Maharishi Ájurvéda elsősorban megelőzésre irányul, és a fiziológia működésének és egyensúlyának biztosítására szolgáló módszereket tartalmaz. Ugyanakkor tartalmaz számos gyógyító eljárást is olyan speciális betegségekre (ideértve a krónikus betegségeket és a pszichoszomatikus rendellenességeket is), amelyek hagyományos terápiával nem gyógyíthatók. Fő törekvése a fiziológia optimalizálása és finomítása különféle eljárásokkal, amelyek a betegséggel szembeni ellenállásra és az egyén teljes potenciáljának kifejlesztésére vonatkoznak. Ezt az optimalizált állapotot nevezik tökéletes egészségnek.

Az ősi tudásban, amely Maharishi Ájurvéda néven újra a maga teljességében rendelkezésünkre áll, az emberi test a természet tökéletes képmásaként jelenik meg. Maharishi Mahesh Yogi, védikus tudós dr. Tony Nader neurológussal közösen bebizonyította, hogy a Védák az emberi szervezetünk, csendes, megnyilvánulatlan tervrajzát rejtik.
„Az emberi test minden összetevője, szerve és szervrendszere - mindenekelőtt az idegrendszer - mind felépítését mind működését tekintve tökéletesen megfeleltethető a védikus irodalom negyven ágának”, írja dr. Nader. E felfedezéssel megadatik számunkra a lehetőség, hogy a betegségeket már kiindulásuk helyén, az ember finomabb felépítésében kezeljük.

A Maharishi-féle Védikus Egészségszemlélet magába foglalja: a védikus irodalom negyven ágát; az Ájurvéda orvoslást újra a maga teljességében; a modern orvostudományt, addig, amíg az nem jár mellékhatásokkal. Mielőtt az ájurvédikus gyógymódok alkalmazását elkezdenénk, meg kell értenünk, hogy miként látja az Ájurvéda a test és az elme alapvető összefüggéseit.

 

   

 

 

 

 

Georgia Car Donations - Christian Internet Marketing - Website Designers - Buy Used Boats on EBAY - Cheap Web Hosting