Védikus zeneterápia

A Gandharva Véda-zene hallgatása egy hagyományos zeneterápia, amely a hangot és a dallamot alkalmazza az összhang helyreállítására a szervezetben és a betegségekért felelős egyensúlytalanságok kiküszöbölésére. Minden, ami az ember számára örömöt nyújt valamilyen módon megváltoztatja a testet. Testünket a hang több irányba manipulálja; észrevették pl., hogy a gyorsabb zene hallgatása hatására a pulzusszám emelkedik. Ez alapvető technika alkotja a Gandharva Véda orvosi alkalmazását, mögötte pedig nyugtató, kiegyensúlyozó hangok, rezgések elmélete rejlik.

Tízpercnyi Gandharva-zenéből hasznunk lehet:

• Kellemesen ébredünk reggel.

• Segíti az emésztést.

• Segíti a betegségből való felépülést.

• Ha súlyfeleslegünktől akarunk megszabadulni, étkezés előtt ötpercnyi Gandharva-hallgatás megnyugtatja tudatunkat, és könnyebbé teszi annak megállapítását, hogy mennyire vagyunk éhesek.

• Tudományos kutatások igazolják a félelem és a szorongás leküzdésében zeneterápiával elért fantasztikus eredményeket.

• Ha nem tudunk elaludni, mert a fejünk tele van még az aznapi dolgokkal, akkor a lágy átmenet hiányának vagyunk tanúi.

Ezt tudja pl. a Gandharva-zene ellensúlyozni. Már napi egyszer-kétszer 10-15 percnyi zenehallgatás segít visszatérnünk saját ritmusunkhoz és segít a stressz feloldásában. Az otthoni használatra is megrendelhető Gandharva kazetta- és CD-lemezkészletek a nap folyamán a napszakok szerint háromórás részekben játszhatók le.

A Gandharva Véda-zene pihentető hatású. Kellemes hangulatot teremt abba a szobában, amelyet harmonikus dallamával betölt. Azoknak akik más zenéhez vannak hozzászokva és nem igazán kedvelik a Gandarva zenét, akkor kapcsoljuk be a szobájukban a Gandharva zenét, amikor nincsenek otthon. Így is hatni fog! A zene teremtette pihentető aura fogja körbevenni a hazatérőt.

 

   

 

 

 

 

Charity Boat Donations - Boat Donation Charity - List Building - Web Hosting Companies - Atlantic