A betegségek kialakulása

Az ősi szövegek szerint a betegségfolyamatnak hat fázisa vagy lépcsőfoka van. Az első három láthatatlan, és egyaránt kapcsolható a lélekhez és a testhez. Az utóbbi három nyilvánvaló tünetekkel jár, amelyeket akár a beteg, akár az orvos felfedezhet. Mindegyik lépcsőfok az egyensúly hiányát jelzi, de megjelenési formája a folyamat előrehaladtával változik:

 

1. Felhalmozódás:

Az első stádiumban a dósák felgyülemlenek. Ez azért történik, mert valamilyen állandó inger az egyik - vagy akár egyszerre több dósát valamelyik testtájon felszaporítja. Az adott testtájért felelős elv aktivitása megnő.

2. Súlyosbodás:

A második szakaszban a még mindig jelen lévő, betegséget okozó ingerek kibillentik a dósát az egyensúlyi állapotból. A túltengő dósa addig a pontig halmozódik fel, hogy normális határain túl kezd terjedni.

3. Szétszóródás:

A harmadik fázisban a zavart dósa terjedni kezd. Ha az inger továbbra is fennáll, a kezdetben helyi zavar tért hódít, a dósa az egész testet elárasztja.

4. Lokalizáció:

A negyedik szakaszban a vándorló dósa olyan helyen telepszik meg, ahová nem való, lerakódik a különböző testszövetekben, és az eddigi működési zavar szervi bajjá válik. Abban a szervben, ahol a dósa lerakódott, az akut megbetegedés jelei jelentkeznek.

5. Manifesztáció:

Az ötödik fázis a betegség kitörésének ideje, fizikai tünetek lépnek fel azon a helyen, ahol a dósa megtelepedett.

6. Kirobbanás:

A hatodik szakaszban mutatkoznak a betegség következményei, kitör a betegség a maga teljességében. Vagy meggyógyulunk, vagy krónikus panaszokkal kell szembenéznünk.

 

   

 

 

 

 

Hosting - Running watches - Christoph C. Cemper - Employee badge - Doncaster jobs